Bo-Inge Andersson, domare och utrikeskommentator

Ett par kommentarer på Bo-Inge Anderssons text på SVT:s* websajt.

  1. Han skriver om den ”bosnienserbiska utbrytarrepubliken” vilket får mig att undra om ”utbrytarrepubliken Republika Srpska” brutit sig ur ”utbrytarrepubliken Bosnien och Hercegovina” eller hur har han tänkt där?
  2. Vidare skriver Bo-Inge Andersson: ”Den politiskt ansvarige för denna massaker – Radovan Karadzic”. Vår Bo-Inge Andersson verkar extraknäcka som domare. Jag trodde att en människa är att betrakta som oskyldig tills motsatsen bevisats – i en domstol.
  3. När Bo-Inge Andersson skriver ”Vi minns också bilderna från hur människor mördades inne i Sarajevo.” tänker han väl på de bosnienmuslimska fånglägren inne i Sarajevo? Å nej, han menar de bosnienserbiska styrkorna som besköt Sarajevo. Ja, bosnienserberna måste ha tänkt att sannolikheten att träffa en serb i Sarajevo var försumbar då merparten av de 170 000 serber som bodde i staden innan kriget inte var kvar där (vart försvann de?).
  4. Lustigt hur Bo-Inge Anderson återkommer till domarrollen när han skriver: ”Det är den värste krigsförbrytaren efter andra världskriget som grips”. Mladic är krigsförbrytare. Punkt. Inga misstankar här inte. Det är fakta. Så säger Bo-Inge Andersson. Internationella lagar borde skrivas om – det är Bo-Inge Andersson som bestämmer vem som är krigsförbrytare och vem som inte är det.

Nu orkar jag inte fortsätta. Djokovic spelar i kväll.

* Tanken bakom begreppet public service är att alla medborgare i ett demokratiskt land ska få tillgång till opartisk och mångsidig information inom en mängd olika områden.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s