KFOR förnedrade serbiska regeringsmän

Chefen för den serbiska regeringens förhandlingsteam Borko Stefanovic och den serbiske ministern för Kosovo och Metohien Goran Bogdanovic har blivit illa behandlade av KFOR när de skulle lämna den södra srbiska provinsen på väg till Belgrad inför morgondagens parlamentsmöte om läget i Kosovo och Metohien. Stefanovic och Bogdanovic  säger sig ha blivit rannsakade som om de vore kriminella. ”Det här händer inte ens i Irak och vi är inte KFOR:s fiender”, sa Stefanovic i kväll.

Stefanovic påminde också att KFOR:s kommendant Erhard Bühler har sagt att hans soldater kommer att undanröja de serbiska vägspärrarna under lördagen om de inte låter KFOR:s fordon passera.

Annonser

2 kommentarer on “KFOR förnedrade serbiska regeringsmän”

  1. Apis skriver:

    ”serbiska regeringsmän” får nu smaka på samma medicin som de ”skrivit ut” till serberna söder om Ibar, som trakassera(t)s i åratal för att de ska ”acceptera verkligheten” skapad av Natoländernas brott. låt dem bli förnedrade av sina ”vänner” som med all rätt hyser förakt för de serbiska quislingarna.

    • bluetrabant skriver:

      Man skulle kunna säga ”rätt åt dem” men samtidigt visar denna händelse att bortom allt skitsnack så handlar det helt enkelt om ockupation av en del av Serbien, fast det passar ingen att det kallas så. Det passar inte NATO (därmed även EU eftersom de flesta EU medlemmar är även med i NATO) eftersom man redan nu hittar på kreativa sätt att möta det faktum att Jugoslavien bombades utan FN-mandat, d.v.s. i strid med internationell rätt. Serberna, eller den serbiska ”eliten” i Belgrad, kan inte förklara Kosovo och Metohien som ett ockuperat område eftersom det finns tydliga rutiner för hur man hanterar sådana situationer. Exempelvis måste man införa undantagstillstånd osv. vilket är i strid med den uttalade politiken ”EU har inget alternativ”. Belgrads ”elit” vill helst ha kul på ”splavovi”, åka på semester till Grekland eller Turkiet, åka skidor minst en vecka om året samt göra ett par resor per år till exempelvis Paris, Wien, Rom eller något annat resmål man skulle kunna skryta med. Detta går inte ihop med undantagstillstånd.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s