SVT-anställda röker crack?

För några dagar sedan visade SVT den norska dokumentären ”Staden som offrades” som ger ett annat perspektiv av händelserna i Srebrenica. Trots att man slavaktigt upprepar mantrat om det ”värsta folkmordet i Europa sedan andra världskriget” (hur många folkmord inträffade i Europa efter andra värdskriget vid sidan av ”folkmordet” i Srebrenica?), som förbjuder att man pratar om något annat relaterat till Srebrenica än det känsloladdade påståendet om ”8000 pojkar och män”, har man samlat mod att berätta något om de serbiska offren också. I detta klimat av ”gleichschaltung”* (som faktiskt även SVT medverkar i) krävs det ”cojones” att bita i den förbjudna frukten och söka (i det här fallet sprida) kunskap utöver det inlärda mantrat. Men som vi alla vet så leder denna törst efter kunskap till att man blir utkastad från Eden, där man annars får äta hur mycket frukt man vill om man bara låter bli den sötaste av alla.

SVT har nu alltså lämnat Eden och får känna på Herrens vrede[1][2][3]. Alla de söta frukterna har på en natt blivit giftiga och serveras nu av bl.a. ”statssekreterare med ansvar för integration-, diskriminerings- och MR-frågor som skriver i egenskap av folkpartist” (i denna berättelse spelar han även rollen som Herrens sändebud). I ett försök att söka sig tillbaka till Eden har SVT:s Ingemar Persson och Axel Arnö skrivit en replik på statssekreterarens inbjudan att suga på giftiga frukter. Bl.a. skriver de:

”Dokument utifrån” och SVT har genom åren visat en lång rad filmer om kriget i före detta Jugoslavien och dess eftermäle. De har mycket ingående beskrivit massakern i Srebrenica som ett folkmord regisserat av den Bosnienserbiska armén under ledning av Ratko Mladic.

Är det bara jag som är förvirrad eller har dessa två i sin text medgett att de har medverkat i en häxjakt på den serbiska sidan i det Jugoslaviska kriget? Jag menar, inte kan väl mängden beskrivningar av ”folkmord regisserat av den Bosnienserbiska armén under ledning av Ratko Mladic” vara ett mått på objektivitet och yttrandefrihet?

I och med att SVT på bara några dagar trotsat Herren hela två gånger (vilket skapar en misstanke om att det handlar om en tendens) undrar jag vad är det som har orsakat detta självdestruktiva beteende hos de anställda på SVT? Och vad är det som har gett dem mod att att trotsa Herrens vilja? Har de börjat röka crack på fikarasterna?

Hur som helst följer ett par intressanta dagar, speciellt med tanke på att ännu en norsk dokumentär kommer att visas på söndag.

* Gleichschaltung (pronounced [ˈɡlaɪçʃaltʊŋ] ( listen)), meaning ”coordination”, ”making the same”, ”bringing into line”, is a Nazi term for the process by which the Nazi regime successively established a system of totalitarian control and tight coordination over all aspects of society.

Annonser

3 kommentarer on “SVT-anställda röker crack?”

  1. […] Vem förlorar mest på sanningen? (via trabantistan) Skrivet av svenskserb ⋅ 03/09/2011 ⋅ Kommentera Postat i  svenska För några dagar sedan visade SVT den norska dokumentären "Staden som offrades" som ger ett annat perspektiv av händelserna i Srebrenica. Trots att man slavaktigt upprepar mantrat om det ”värsta folkmordet i Europa sedan andra världskriget” (hur många folkmord inträffade i Europa efter andra värdskriget vid sidan av ”folkmordet” i Srebrenica?), som förbjuder att man pratar om något annat relaterat till Srebrenica än det känsloladdade påståendet om … Read More […]

  2. […] блогу SVT-anställda röker crack? […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s