NATO förbereder anfall mot serbiska befolkningen

NATO:s skarpskjutning mot den obeväpnade serbiska civilbefolkningen i svensk media har hamnat på notiser. Nyheten om den inställda Pride paraden[1] [2][3] [4] har däremot hamnat på första sidan. Nyheter om den rekordgamla katten[1] [2] är viktigare än att västerländska trupper skjuter mot obeväpnad civilbefolkning. Nu förbereds ett nytt anfall mot den serbiska befolkningen i norra delen av provinsen.

Dramatiska 48 timmar i norra Kosovo (kommentar av Milovan Drecun, politisk analytiker)
KFOR, EULEX och Thaqis specialstyrkor (ROSU) kan komma att utföra en aktion med målet att helt ta över norra Kosovo. Planen har två faser:

 1. KFOR river ner blockeringar på de administrativa punkterna Jarinje och Brnjak
 2. KFOR och ROSU intar norra Mitrovica, tar över domstolen, upprättar kontrollen hela vägen till Jarinje och även Zubin Potok.
NATO förbereder anfall mot den serbiska befolkningen

NATO förbereder anfall mot den serbiska befolkningen

Trupperna för denna aktion är samlade. ROSU-trupper befinner sig i den tidigare NATO basen Belvedere i södra Kosovska Mitrovica. I stadsdelen Bosnjacka mahala har man fördelat paramilitära trupper ANA och beväpnade Wahhabi grupper. KFOR-styrkor är under full krigsutrustning, liksom en ROSU-enhet. KFOR, EULEX och Pristina betraktar lördag eller söndag som de lämpligaste dagarna för utförandet av hela aktionen i norra Kosovo med användning av skarp ammunition. Om Belgrad inte hindrar denna plan med en stark diplomatisk aktion är blodspillan i norr möjlig.


Annonser

4 kommentarer on “NATO förbereder anfall mot serbiska befolkningen”

 1. Tommy von Bulldog skriver:

  Visst vore det mening med att media skriver om Nato och deras folkmord runt om i världen. Det är ju helt oviktigt och helt ointressant att skriva om en pridefestival det är ju bara en massa homosexuella som vill ha lite fart i vardagen. Varför ska dom homosexuella alltid framhäva sin sexualitet, ingen är ju ändå intresserad av vilken sexuell läggning grannen har. Skriv nyheter och om sådant som är viktigt och håll er till sanning och skippa propaganda skiten så som ni gör t.e.x i Liybien.

  • bluetrabant skriver:

   Jag vill inte förringa olika gruppers rätt att framföra sina åsikter. Dock tycker jag att serberna i den södra serbiska provinsen har långt (lååååååångt) färre rättigheter uppfyllda än homosexuella i Belgrad. Detta är det som borde skrivas om i medierna.

   HBT i Serbien har enligt lag garanterad lika behandling som andra medborgare. Att lagar generellt inte efterföljs är inte bara HBT:s problem utan hela befolkningens. Därmed tycker jag att homosexuella i Serbien skulle vinna mycket på att sprida sitt budskap på andra sätt. Exempelvis genom att ge stöd åt de stackare runt om i Serbien som i ren desperation skär av sig kroppsdelar i protest mot den EU-vänliga regeringens politik som inte det minsta bryr sig om sin egen befolkning. Eller genom att visa sitt stöd för sina medmänniskor som är beskjutna utan möjlighet att försvara sig.

 2. anon skriver:

  Serbisk television är hjärndöd.
  Varför har de inte ett team med serbisk/engelska tolkar som ständigt översätter varje artikel och inslag på RTS?

  Nyheter är inte bara samhällsinformation, det är också kommunikation med omvärlden. Istället verkar de förlita sig på privata bloggare för att hindra den antiserbiska rörelsen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s